Nemzetközi Szállítmányozási Zrt.
Category Hírek

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatás a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzés pedig a választott partnerszervezetnél történjen. A duális képzésben részt vevő hallgató így bepillantást nyer a hallgató/tanuló a választott partnerszervezet működésébe, megismeri a vállalati kultúrát, valamint szakemberektől tanulhatja meg a szakma alapjait.

De az előnyökkel együtt azt is tudjuk, hogy a duális képzésben részt vevő hallgatóknak egyszerre kell helyt állniuk egy munkahelyen és a főiskolán/egyetemen. Ehhez elengedhetetlen a kellő motiváltság, a jó szervezés és a rendelkezésre álló idő megfelelő beosztása is.

2021-ben az Eurosped Zrt az elsők között csatlakozott a programba és azóta állandó szakmai gyakorlati helyszíne több technikumi, főiskolai és egyetemi hallgató gyakorlati képzésének. A cég számára kulcskérdés, hogy a diákok használható szakmai tudást kapjanak, és ezzel biztosítsa a jövő generációját.

A duális képzésnek köszönhetően a szakmai képzésen túl a fiatalok megismerkedhetnek a vállalati kultúrával, feladatokkal, munkakörökkel, így amikor frissdiplomásként  megkezdik munkájukat az első munkahelyükön, már rendelkeznek szakmai tapasztalattal, ismeretekkel.